חיפוש
Filters
סגור

אורז וירקות בחלב קוקוס

מנה מעולה לארוחת צהרים, טבעונית, בריאה ומשביעה. ניתן להכין מראש ולחמם לפני הארוחה

אורז וירקות בחלב קוקוס


מצרכים לאורז אדום:

2 כוסות אורז אדום
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות מים (לבישול)
1  פחית חלב קוקוס / מי קוקס
1/2 כפית קארי
מלח , פלפל

מצרכים לירקות הקלויים:

4 כפות שמן זית
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
4 ענפי סלרי אמריקאי פרוסים בעובי 1 ס"מ
1 כרובית חתוכה לפרחים
פלפל שחור מלח ים אטלנטי

לקישוט – ( לא חובה)

1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
1/2 כוס בצל ירוק חתוך דק

 
אופן ההכנה:

  1. משרים את האורז במשך כשעה בקערה עם הרבה מים – חשוב להקפיד שהאורז יהיה מכוסה היטב. מסננים ומשאירים במסננת כ-10 דקות, לייבוש.
  2. מחממים את השמן בסיר בינוני על אש נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא מתרכך (הקפידו שהוא לא ישחים).
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה או שתיים, מוספים את הנוזלים ומב
  4. מוסיפים את המים, חלב הקוקוס, מלח ומעט פלפל לפי הטעם. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים במשך כ-40 דקות, עד שהאורז רך
  6. בינתיים מכינים את הירקות הקלויים- מסדרים את כל הירקות על תבנית אפייה , מזליפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה כ-25 דקות , חשוב לערבב מדי פעם את הירקות על מנת לקבל השחמה.
  7. מעבירים את האורז לצלחת ההגשה, מוסיפים את הירקות הקלויים ומערבבים.
  8. מפזרים מעל את האגוזים, הבצל הירוק והחמוציות ומגישים.

 

אורז וירקות בחלב קוקוס


מצרכים לאורז אדום:

2 כוסות אורז אדום
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות מים (לבישול)
1  פחית חלב קוקוס / מי קוקס
1/2 כפית קארי
מלח , פלפל

מצרכים לירקות הקלויים:

4 כפות שמן זית
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
4 ענפי סלרי אמריקאי פרוסים בעובי 1 ס"מ
1 כרובית חתוכה לפרחים
פלפל שחור מלח ים אטלנטי

לקישוט – ( לא חובה)

1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
1/2 כוס בצל ירוק חתוך דק

 
אופן ההכנה:

  1. משרים את האורז במשך כשעה בקערה עם הרבה מים – חשוב להקפיד שהאורז יהיה מכוסה היטב. מסננים ומשאירים במסננת כ-10 דקות, לייבוש.
  2. מחממים את השמן בסיר בינוני על אש נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא מתרכך (הקפידו שהוא לא ישחים).
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה או שתיים, מוספים את הנוזלים ומב
  4. מוסיפים את המים, חלב הקוקוס, מלח ומעט פלפל לפי הטעם. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים במשך כ-40 דקות, עד שהאורז רך
  6. בינתיים מכינים את הירקות הקלויים- מסדרים את כל הירקות על תבנית אפייה , מזליפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה כ-25 דקות , חשוב לערבב מדי פעם את הירקות על מנת לקבל השחמה.
  7. מעבירים את האורז לצלחת ההגשה, מוסיפים את הירקות הקלויים ומערבבים.
  8. מפזרים מעל את האגוזים, הבצל הירוק והחמוציות ומגישים.

 

הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה
תגיות מוצר