חיפוש
Filters
סגור

טארט טאטן סלק

אחרי שתכינו את המתכון הזה הילדים שלכם יתחילו לאהוב סלק! מתכון קליל מתאים לארוחת ערב, תוספת לארוחת צהריים, או סתם לנישנוש באדיבות שפית הבית שמרית גולדברג צפדיה << למתכון- גללו מטה>>

טארט טאטן סלק
מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

המצרכים:

350 גר' בצק עלים (חצי חבילה) מרודד
4-5 סלקים קטנים בגודל אחיד 
מלח גס

לקרמל בלסמי :

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס חומץ בלסמי
2-3 כפות עלי טימין
להגשה: גבינת פרומעז

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הסלקים, קוטמים את השורש, מייבשים ועוטפים בנייר אלומיניום. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ועליו שכבה אחידה של מלח גם.
2. אופים בחום 170 מעלות 45 – 35 דקות עד לריכוך הסלקים. (זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הסלקים).
3. מכינים קרמל בלסמי: שמים במחבת את הסוכר והמים וממיסים את הסוכר תוך כדי ערבוב. כשהסוכר נמס מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע ומתקבל סירופ סמיך. מוסיפים מלח ופלפל ומכבים את האש.
4. חותכים את הסלקים לקוביות גדולות, טובלים אותם בקרמל הבלסמי, מוציאים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעלים את הסירופ שנשאר.
5. חותכים בצק עלים לעיגול בקוטר התבנית ומכסים את הסלקים בשכבת בצק העלים. נועצים מזלג בבצק ליציאת האדים ואופים כ- 30 דקות בחום 200 מעלות עד להזהבת הבצק ואפייתו .
6. מוציאים את המאפה מהתנור, נותנים לו להתקרר 10 דקות והופכים על צלחת הגשה חסינת חום. מסירים את נייר האפייה.
7. לפני ההגשה: פורסים את גליל הפרומעז לעיגולים דקיקים, מניחים מעל המאפה, מכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 3 דקות עד להשחמת הגבינה. מוציאים ומגישים.


טארט טאטן סלק
מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

המצרכים:

350 גר' בצק עלים (חצי חבילה) מרודד
4-5 סלקים קטנים בגודל אחיד 
מלח גס

לקרמל בלסמי :

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס חומץ בלסמי
2-3 כפות עלי טימין
להגשה: גבינת פרומעז

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הסלקים, קוטמים את השורש, מייבשים ועוטפים בנייר אלומיניום. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ועליו שכבה אחידה של מלח גם.
2. אופים בחום 170 מעלות 45 – 35 דקות עד לריכוך הסלקים. (זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הסלקים).
3. מכינים קרמל בלסמי: שמים במחבת את הסוכר והמים וממיסים את הסוכר תוך כדי ערבוב. כשהסוכר נמס מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע ומתקבל סירופ סמיך. מוסיפים מלח ופלפל ומכבים את האש.
4. חותכים את הסלקים לקוביות גדולות, טובלים אותם בקרמל הבלסמי, מוציאים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעלים את הסירופ שנשאר.
5. חותכים בצק עלים לעיגול בקוטר התבנית ומכסים את הסלקים בשכבת בצק העלים. נועצים מזלג בבצק ליציאת האדים ואופים כ- 30 דקות בחום 200 מעלות עד להזהבת הבצק ואפייתו .
6. מוציאים את המאפה מהתנור, נותנים לו להתקרר 10 דקות והופכים על צלחת הגשה חסינת חום. מסירים את נייר האפייה.
7. לפני ההגשה: פורסים את גליל הפרומעז לעיגולים דקיקים, מניחים מעל המאפה, מכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 3 דקות עד להשחמת הגבינה. מוציאים ומגישים.

הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה