חיפוש
Filters
סגור

לחם בריאות

מתכון ללחם בריאות שעשוי חצי קמח לבן, חצי קמח מלא ועוד הרבה הפתעות טעימות ובריאות

 לחם בריאות

 

המצרכים לשני לחמים:

500 גר' קמח לבן

500 גר' קמח מלא

1 שקית שמרית

1/2 2 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס זרעי חמנייה

1/4 כוס סובין

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פשתן

קמח מלא לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. לקערת המיקסר עם וו הלישה מכניסים את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים הפושרים והסוכר ומעבדים, מוסיפים מלח, שמן ואת תערובת הגרעינים, הסובין והפשתן ומעבדים כ-8 דק' עד שמתקבל בצק רך, מבריק ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים .
  4. מחלקים את הבצק ל-2 , מעצבים כל חלק לכיכר ומתפיחים שוב.
  5. בוזקים מעט קמח מלא על הכיכרות, חורצים 3 חריצים במרכז הכיכר ואופים כ-30 דק' בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. 

 לחם בריאות

 

המצרכים לשני לחמים:

500 גר' קמח לבן

500 גר' קמח מלא

1 שקית שמרית

1/2 2 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס זרעי חמנייה

1/4 כוס סובין

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פשתן

קמח מלא לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. לקערת המיקסר עם וו הלישה מכניסים את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים הפושרים והסוכר ומעבדים, מוסיפים מלח, שמן ואת תערובת הגרעינים, הסובין והפשתן ומעבדים כ-8 דק' עד שמתקבל בצק רך, מבריק ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים .
  4. מחלקים את הבצק ל-2 , מעצבים כל חלק לכיכר ומתפיחים שוב.
  5. בוזקים מעט קמח מלא על הכיכרות, חורצים 3 חריצים במרכז הכיכר ואופים כ-30 דק' בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. 
הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה
תגיות מוצר