חיפוש
Filters
סגור

לחם בריאות

מתכון ללחם בריאות שמכינים במגמיקס המקצר את זמן ההכנה באופן משמעותי. המתכון מורכב חצי קמח לבן, חצי קמח מלא ועוד הרבה הפתעות טעימות ובריאות. באדיבות שפית הבית- שמרית גולדברג צפדיה

 לחם בריאות

 

המצרכים לשני לחמים:

500 גר' קמח לבן

500 גר' קמח מלא

1 שקית שמרית

1/2 2 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס זרעי חמנייה

1/4 כוס סובין

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פשתן

קמח מלא לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת המגמיקס בדגם 5200 מניחים את המלוש ומכניסים את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים בפולסים .
  2. מוסיפים את המים הפושרים והשמן ואת תערובת הגרעינים וממשיכים לעבד כל הזמן בפולסים ,במשך כדקה . מוסיפים מלח כאשר מתגבש בצק מעבדים עוד כמה שניות בפולסים עד שהבצק נאסף וניתן למתוח את הבצק והוא גמיש ורך.
  3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים מעט ומניחים בקערה משומנת ומכסים בנילון נצמד ומתפיחים.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 , מעצבים כל חלק לכיכר ומתפיחים שוב.
  5. בוזקים מעט קמח מלא על הכיכרות, חורצים 3 חריצים במרכז הכיכר ואופים כ-30 -35 דק' בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. 

 לחם בריאות

 

המצרכים לשני לחמים:

500 גר' קמח לבן

500 גר' קמח מלא

1 שקית שמרית

1/2 2 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס זרעי חמנייה

1/4 כוס סובין

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פשתן

קמח מלא לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת המגמיקס בדגם 5200 מניחים את המלוש ומכניסים את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים בפולסים .
  2. מוסיפים את המים הפושרים והשמן ואת תערובת הגרעינים וממשיכים לעבד כל הזמן בפולסים ,במשך כדקה . מוסיפים מלח כאשר מתגבש בצק מעבדים עוד כמה שניות בפולסים עד שהבצק נאסף וניתן למתוח את הבצק והוא גמיש ורך.
  3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים מעט ומניחים בקערה משומנת ומכסים בנילון נצמד ומתפיחים.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 , מעצבים כל חלק לכיכר ומתפיחים שוב.
  5. בוזקים מעט קמח מלא על הכיכרות, חורצים 3 חריצים במרכז הכיכר ואופים כ-30 -35 דק' בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. 
הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה
תגיות מוצר