חיפוש
Filters

גלידת וניל

גלידת וניל

4 חלמונים

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

גרגירים ממקל וניל שלם/ כפית מחית וניל איכותית

כפית קינמון

 * יש להקפיא את קערת הגלידה 12 שעות לפני השימוש*

 

אופןההכנה:

  • מקציפים בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר (מהירות מס׳ 8)
  • במקביל מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, מקל הוניל והקינמון, בוחשים תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
  • מצננים מעט ועושים השוואת טמפרטורות, כלומר לשפוך 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים, לערבוב קל ואח"כ ולשפוך הכול חזרה לסיר.
  • לחמם עד להסמכה קלה של התערובת אבל לדאוג לא להגיע לרתיחה.
  • מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
  • מוציאים את קערת הגלידה מהמקפיא , ומכניסים את תערובת הוניל הקרה למכונת הגלידה למשך כ-20 דק' עד לקבלת מרקם אוורירי.
  • מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.

 מכונת גלידה: https://bit.ly/2kje8VO

 

 

כתוב תגובה
ארכיון מתכונים