גלידת קוקוס (פרווה)
4 חלמונים
2 כוסות חלב קוקוס
½ כוס סוכר
½ כוס פתיתי קוקוס קלויים
1 כפית תמצית וניל
*יש להקפיא את קערת הגלידה 24 שעות לפני השימוש*
אופן ההכנה:
- להקציף בקערת המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר
- לחמם בסיר את החלב, חלב הקוקוס והסוכר, לבחוש תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה. להסיר מהאש.
- לעשות השוואת טמפרטורות, כלומר לשפוך 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל ואח"כ ולשפוך הכול חזרה לסיר
- לחמם עד להסמכה קלה של הבלילה כך שהיא מצפה את גב הכף, לשים לב שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
- מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט, רצוי ללילה במקרר.
- מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, מכניסים את תערובת הקוקוס הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דק'. כאשר מתקבל מרקם אוורירי, מוסיפים את הקוקוס הקלוי תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות. מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.