מנה יפיפיה מהקלאסיקה של המטבח הצרפתי עם טעם ישראלי
מצרכים:
¼ כוס שמן זית
3 בצלים סגולים
3 שיני שום כתושות
4-5 עגבניות תמר בשרניות
4-5 קישואי זוקיני
½ כוס עלי בזילקום
2 כפות עלי טימין
מלח גס ופלפל
אופן ההכנה:
1. לפרוס דק את הבצל בעזרת מעבד המזון בדסקית הפריסה הדקה (S2ׂׂ)
2. לשים במחבת 2 כפות שמן זית ולטגן עד להזהבה את הבצל יחד עם השום
3. לפרוס את הזוקיני והעגבניות בדסקית הפריסה העבה של מעבד המזון (S6)4. בתבנית חרס יפה להגשה , לסדר את הבצל בתחתית הכלי ולפזר מעל עלי טימין
5. לסדר כמניפה בצורה שהירקות יעמדו לסירוגין -זוקיני ועגבניה. לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים .
6. בקערה קטנה לערבב שמן זית , אורגנו יבש ולהבריש את הירקות ,לפזר מלח גס ופלפל ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות