צור קשר 2650*

 
חיפוש
Filters

לחמניות עם הפתעה טעימה במיוחד בפנים, מתאים לשדרוג כל ארוחת בוקר, בראנץ' או כנשנוש מלוח לצד פלטת גבינות
לפרטים נוספים

לחמניות במלית טפנד זיתים

 

מצרכים:

800 גר' קמח לחם

200 גר' קמח שיפון

1 שקית שמרים

2.5 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן

 

לטפנד זיתים:

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום

1 קופסת שימורים זיתים ירוקים מגולענים

100 גר' שקדים קלויים

1 כפית פפריקה

1 כף אורגנו יבש

 

לקישוט:

ביצה

שומשום לבן, קצח

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את שני סוגי הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה (מספר 1).
  2. מוסיפים מים ושמן ומעבדים. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים מלח וממשיכים לעבד את הבצק למשך 6-8 דק' נוספות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה, נראה מבריק ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת. משמנים עם הידיים את פני הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כחצי שעה.
  4. כאשר הבצק בהתפחה מכינים את המלית. שמים במג'ימיקס את הזיתים, השקדים, שיני השום המקולפות, הפפריקה והאורגנו. מפעילים את המעבד ותוך כדי מוסיפים את השמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-20 עד 22 כדורים קטנים ושווים בגודלם. על משטח מקומח מעבדים כל כדור לצורה עגולה וחלקה. שמים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון במרווחים גדולים זה מזה.
  6. משטחים מעט את הבצק בעזרת כף היד ויוצרים גומה במרכז כל כדור, ממלאים במלית הזיתים וסוגרים חזרה לכדור מושלם.
  7. מורחים על הלחמנייה ביצה טרופה עם מעט חלב, מפזרים מעל שומשום וקצח. משאירים להתפחה נוספת של כ-15 דק'.
  8. אופים במשך 20 דק' בחום של 180 מעלות עד שהלחמניות זהובות גם בתחתית והן קלות ורכות למגע.

לחמניות במלית טפנד זיתים

 

מצרכים:

800 גר' קמח לחם

200 גר' קמח שיפון

1 שקית שמרים

2.5 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן

 

לטפנד זיתים:

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום

1 קופסת שימורים זיתים ירוקים מגולענים

100 גר' שקדים קלויים

1 כפית פפריקה

1 כף אורגנו יבש

 

לקישוט:

ביצה

שומשום לבן, קצח

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את שני סוגי הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה (מספר 1).
  2. מוסיפים מים ושמן ומעבדים. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים מלח וממשיכים לעבד את הבצק למשך 6-8 דק' נוספות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה, נראה מבריק ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת. משמנים עם הידיים את פני הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כחצי שעה.
  4. כאשר הבצק בהתפחה מכינים את המלית. שמים במג'ימיקס את הזיתים, השקדים, שיני השום המקולפות, הפפריקה והאורגנו. מפעילים את המעבד ותוך כדי מוסיפים את השמן, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-20 עד 22 כדורים קטנים ושווים בגודלם. על משטח מקומח מעבדים כל כדור לצורה עגולה וחלקה. שמים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון במרווחים גדולים זה מזה.
  6. משטחים מעט את הבצק בעזרת כף היד ויוצרים גומה במרכז כל כדור, ממלאים במלית הזיתים וסוגרים חזרה לכדור מושלם.
  7. מורחים על הלחמנייה ביצה טרופה עם מעט חלב, מפזרים מעל שומשום וקצח. משאירים להתפחה נוספת של כ-15 דק'.
  8. אופים במשך 20 דק' בחום של 180 מעלות עד שהלחמניות זהובות גם בתחתית והן קלות ורכות למגע.
הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה
fbq('track', 'ViewContent');