רעיונות למרינדות ורטבים לבשרים על האש
מרינדת ברביקיו לבשר
4 כפות רסק עגבניות
4 כפות סילאן
4 כפות סויה
½ כפית ג'ינגר
1 שן שום כתושה
1 כף רוטב ווסטרשייר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים למרינדה ומשרים את הבשר במרינדה לפחות שעתיים.
____________________________
מרינדת לימון לעוף
¼ כוס יין לבן
2 כפות שמן זית
2 כפות חרדל דיז’ון חלק
מיץ וגרידה מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי המרינדה ולהשרות את העוף במרינדה לפחות שעתיים.
____________________________
רוטב צ'ימיצ'ורי
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
גרידת לימון
פלפל חריף קצוץ
2 שיני שום כתושות
מעט מלח אטלנטי
1 כוס שמן זית
300 מ"ל חומץ
אופן ההכנה:
1. מכינים לפחות 24 שעות מראש.
2. מערבבים את כל המרכיבים לצ'ימיצ'ורי ושומרים במקרר עד לשימוש.