סגור
(1)
יש 1 מוצרים מוצרים בעגלת הקניות שלך
צבע: כרום [+100 ₪]
מחיר יחידה: 2,290 ₪
כמות: 1
סיכום ביניים: 2,290 ₪
חיפוש
Filters

אין כמו ריח של עוגת שמרים שמתפשט בבית. מתכון לעוגה מופלאה ונימוחה בפה, קראנץ' פרג ושמרים שתשתלב נהדר עם כוס הקפה שלכם.
לפרטים נוספים

עוגת שמרים קראנץ' פרג

 

מצרכים לבצק:
500 גר' קמח לבן מנופה

100 גר חמאה מומסת
¾ כוס חלב
25 גר' שמרים "שמרית"
75 גר' סוכר
2 ביצים
½ כפית מלח
גרידת לימון

 

אופן ההכנה :

  1. מנפים את הקמח כדי שלא יהיו בו גושים על מנת להכניס אווריריות לקבלת בצק קל.
  2. שמים את הקמח בקערת המיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.
  3. ממיסים חמאה במיקרו ומוסיפים לה את החלב הקר, כך שמתקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לבצק ומערבלים.
  4. להוסיף את הביצים זו אחר זו תוך כדי ערבול במהירות נמוכה ולהמשיך לערבל, להוסיף גרידת לימון ולהמשיך לערבל.
  5. כשמתחיל להתקבל בצק הנפרד מדפנות הקערה יש להוסיף את המלח, ולהמשיך לערבל עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  6. להוציא את הבצק למשטח השיש, לפדר בקמח, לעבד ולשטח את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר כמה שעות עד ללילה.
  7. לחלק את כמות הבצק לשניים, לרדד למלבן ארוך בעובי חצי ס"מ, לפזר את המלית, לגלגל את הבצק לגליל, לחתוך לאורך בסכין ולגלגל את 2 החלקים כמו בורג, לשים בתבנית אפייה ולהניח לתפיחה נוספת כחצי שעה.
  8. להבריש בביצה ולפזר שטרויזל לקישוט. לאפות כ- 35 דק' בחום של 170 מעלות.

 

חומרים למלית:

1 כוס חלב
4 כפות סוכר

3 כפות דבש
200 גר' פרג
20 גר' חמאה
קליפה מגורדת מלימון אחד
½ כפית קינמון
3 כפות שקדים טחונים

 

אופן הכנת המלית :

  1. בסיר בינוני שמים חלב סוכר ודבש ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב על להבה בינונית.
  2. מוסיפים פרג, לימון וקינמון ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים ומצננים.

 

לשטרויזל:
50 גר' חמאה

70 גר' סוכר
70 גר' קמח

אופן הכנה:

  1. מערבבים חמאה וסוכר במעבד מזון, מוסיפים קמח ומפעילים את המכשיר על פולסים עד שנוצרת תערובת פירורית.
  2. שומרים במקרר עד לשימוש.

 

עוגת שמרים קראנץ' פרג

 

מצרכים לבצק:
500 גר' קמח לבן מנופה

100 גר חמאה מומסת
¾ כוס חלב
25 גר' שמרים "שמרית"
75 גר' סוכר
2 ביצים
½ כפית מלח
גרידת לימון

 

אופן ההכנה :

  1. מנפים את הקמח כדי שלא יהיו בו גושים על מנת להכניס אווריריות לקבלת בצק קל.
  2. שמים את הקמח בקערת המיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.
  3. ממיסים חמאה במיקרו ומוסיפים לה את החלב הקר, כך שמתקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לבצק ומערבלים.
  4. להוסיף את הביצים זו אחר זו תוך כדי ערבול במהירות נמוכה ולהמשיך לערבל, להוסיף גרידת לימון ולהמשיך לערבל.
  5. כשמתחיל להתקבל בצק הנפרד מדפנות הקערה יש להוסיף את המלח, ולהמשיך לערבל עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  6. להוציא את הבצק למשטח השיש, לפדר בקמח, לעבד ולשטח את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר כמה שעות עד ללילה.
  7. לחלק את כמות הבצק לשניים, לרדד למלבן ארוך בעובי חצי ס"מ, לפזר את המלית, לגלגל את הבצק לגליל, לחתוך לאורך בסכין ולגלגל את 2 החלקים כמו בורג, לשים בתבנית אפייה ולהניח לתפיחה נוספת כחצי שעה.
  8. להבריש בביצה ולפזר שטרויזל לקישוט. לאפות כ- 35 דק' בחום של 170 מעלות.

 

חומרים למלית:

1 כוס חלב
4 כפות סוכר

3 כפות דבש
200 גר' פרג
20 גר' חמאה
קליפה מגורדת מלימון אחד
½ כפית קינמון
3 כפות שקדים טחונים

 

אופן הכנת המלית :

  1. בסיר בינוני שמים חלב סוכר ודבש ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב על להבה בינונית.
  2. מוסיפים פרג, לימון וקינמון ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד, מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים ומצננים.

 

לשטרויזל:
50 גר' חמאה

70 גר' סוכר
70 גר' קמח

אופן הכנה:

  1. מערבבים חמאה וסוכר במעבד מזון, מוסיפים קמח ומפעילים את המכשיר על פולסים עד שנוצרת תערובת פירורית.
  2. שומרים במקרר עד לשימוש.

 

הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה
fbq('track', 'ViewContent');