חיפוש
Filters
מתכון לקרקר קל להכנה ,קריספי פשוט, מהיר,וקל, רק צריך לערבב ולאפות . באדיבות שפית הבית שמרית גולדברג צפדיה
לפרטים נוספים

קרקר גרעינים טבעוני

 

המצרכים:

 

1 כוס קמח כוסמין

1 וחצי כוסות שיבולת שועל (קוואקר)

2 כפות שמן זית

1 כוס גרעיני חמניות

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פרג

2 כפות קצח

1 כף זעתר

1 כפית מלח

500 מ"ל מים  

מלח גס לפיזור מעל

 

אופן ההכנה:

 

  1. לשים את כל המצרכים בקערה גדולה  ולערבב בעזרת מרית כף עד לקבלת תערובת אחידה .
  2.  לשטח בעזרת מרית  לעובי חצי סמ' בתבנית מרופדת בניר אפייה  ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
  3. אחרי רבע שעה של אפייה, להוציא מהתנור ועם גלגלת פיצה לחתוך לריבועים אחידים בגודלם.
  4. להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות עד שהקרקר יבש לחלוטין.
  5. לעבור שוב על החיתוכים, לקרר ולשמור בכלי אחסון.

 

קרקר גרעינים טבעוני

 

המצרכים:

 

1 כוס קמח כוסמין

1 וחצי כוסות שיבולת שועל (קוואקר)

2 כפות שמן זית

1 כוס גרעיני חמניות

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס פרג

2 כפות קצח

1 כף זעתר

1 כפית מלח

500 מ"ל מים  

מלח גס לפיזור מעל

 

אופן ההכנה:

 

  1. לשים את כל המצרכים בקערה גדולה  ולערבב בעזרת מרית כף עד לקבלת תערובת אחידה .
  2.  לשטח בעזרת מרית  לעובי חצי סמ' בתבנית מרופדת בניר אפייה  ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
  3. אחרי רבע שעה של אפייה, להוציא מהתנור ועם גלגלת פיצה לחתוך לריבועים אחידים בגודלם.
  4. להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות עד שהקרקר יבש לחלוטין.
  5. לעבור שוב על החיתוכים, לקרר ולשמור בכלי אחסון.

 

הוספת סקירה
  • רק לקוחות רשומים יכולים לכתוב סקירות
  • גרוע
  • מעולה