צור קשר | מוקד מכירות 2650*

חיפוש
Filters

RSS

ההודעות בלוג '2017' דצמבר '

קציצות סלמון וירקות

קציצות סלמון וירקות ♦ מנה בריאה וקלה להכנה שמתאימה לכל ארוחה ♦ מתכון באדיבות שפית הבית שמרית גולדברג צפדיה ♥♥

 

תגובות (0)
אוזני המן מבצק שמרים

לכל מי שרוצה לגוון מאוזני המן פריכים קבלו מתכון לאוזני המן מיוחדים מבצק שמרים במלית מלוחה! באדיבות שפית הבית שמרית גולדברג צפדיה << למתכון- לחצו כאן >>

 

תגובות (0)
אוזני המן פריכים

לכל מי שרוצה להפתיע במשלוח מנות עם אזני המן ביתיים קבלו מתכון מושלם לאוזני המן מבצק פריך! באדיבות שפית הבית שמרית גולדברג צפדיה | << למתכון לחצו כאן >>

תגובות (0)
אורז וירקות בחלב קוקוס

אורז וירקות בחלב קוקוס


מצרכים לאורז אדום:

2 כוסות אורז אדום
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות מים (לבישול)
1  פחית חלב קוקוס / מי קוקס
1/2 כפית קארי
מלח , פלפל

מצרכים לירקות הקלויים:

4 כפות שמן זית
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
4 ענפי סלרי אמריקאי פרוסים בעובי 1 ס"מ
1 כרובית חתוכה לפרחים
פלפל שחור מלח ים אטלנטי

לקישוט – ( לא חובה)

1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
1/2 כוס בצל ירוק חתוך דק

 
אופן ההכנה:

  1. משרים את האורז במשך כשעה בקערה עם הרבה מים – חשוב להקפיד שהאורז יהיה מכוסה היטב. מסננים ומשאירים במסננת כ-10 דקות, לייבוש.
  2. מחממים את השמן בסיר בינוני על אש נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא מתרכך (הקפידו שהוא לא ישחים).
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה או שתיים, מוספים את הנוזלים ומב
  4. מוסיפים את המים, חלב הקוקוס, מלח ומעט פלפל לפי הטעם. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים במשך כ-40 דקות, עד שהאורז רך
  6. בינתיים מכינים את הירקות הקלויים- מסדרים את כל הירקות על תבנית אפייה , מזליפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה כ-25 דקות , חשוב לערבב מדי פעם את הירקות על מנת לקבל השחמה.
  7. מעבירים את האורז לצלחת ההגשה, מוסיפים את הירקות הקלויים ומערבבים.
  8. מפזרים מעל את האגוזים, הבצל הירוק והחמוציות ומגישים.

 

תגובות (0)
אסקלופ עגל ברוטב מרסלה

אסקלופ עגל ברוטב מרסלה

מצרכים:

חצי קילו אסקלופ עגל פרוס דק (אפשרות חלופית שייטל)

חצי כוס מרסלה

חצי כוס ציר עוף

רבע כוס שמן זית או חמאה מזוקקת

קורנפלור לקימוח הבשר

מלח,פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את הקורנפלור והפלפל השחור ,מקמחים את בשר ומנערים .
  2. במחבת חמה מחממים את השמן זית ומטגנים במהירות את נתחי האסקלופ. מוציאים ומניחים במקום חמים.
  3. מוסיפים למחבת את יין המרסלה וציר העוף ומקרצפים את תחתית המחבת.
  4. מצמצמים את היין לחצי. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  5. בצלחת מניחים את נתחי הבשר, מוסיפים את הרוטב ומגישים.
תגובות (0)
אפגאטו

אפוגאטו

חומרים:

1 כדור גלידה וניל (מתכון לגלידה ביתית בהמשך)

30 מ"ל קפה חזק - מומלץ אספרסו

לקישוט – 50 גר' שוקולד מריר גרוס

 

אופן ההכנה:

שמים את כדור הגלידה בכוס זכוכית, שופכים מעל את הקפה החם ומקשטים מעל בפתיתי שוקולד



תגובות (0)
אצבעות פילו בשוקולד

אצבעות פילו בשוקולד

 

מצרכים:

חב' עלי פילו

200 גר' חמאה מומסת לשימון

אצבעות שוקולד (לקנות בחניות למוצרי אפייה)

לסירופ:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

  1. מניחים עלה פילו על מגש ומברישים בחמאה מומסת ומכסים בעלה נוסף ומברישים שוב, חותכים את צמד העלים בעזרת גלגלת פיצה ל9 ריבועים שווים, מניחים מקל שוקולד על כל ריבוע וגלגלים לסיגר מניחים את התפר כלפי מטה על תבנית האפיה עם משטח סיליקון.
  2.  אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
  3. ממשיכים בהכנת כל הדפים הנותרים.
  4. מרתיחים סוכר ומים בסיר קטן, טובלים את הסיגרים החמים בסירופ החם ל-2 שניות מוציאים ומסדרים בצלחת.
תגובות (0)
גביע קרם שוקולד לבן ותותים

גביע קרם שוקולד לבן ותותים

לבסיס – 
עוגה בחושה קלאסית :

2 שמנת מתוקה 
1 וחצי כוסות סוכר 
גרידה מלימון 
1 כפית מחית וניל 
4 ביצים 
2 כוסות קמח תופח 
1/2 כוס אבקת שקדים 

אופן ההכנה :
1. להקציף במהירות בינונית ובעזרת המקצף את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת השקדים.
2. להוסיף את הקמח ואבקת השקדים ולערבב עד לקבלת מזה אחידה. למזוג לתבנית ולאפות כ35 דקות בחום בינוני. 

להכנת קרם וניל ושוקולד לבן
4 חלמונים 
1/4 כוס סוכר 
1 כפית מחית וניל 
1 כוס חלב 
1 כוס שמנת מתוקה 
250 גר שוקולד לבן 

אופן ההכנה :
1. טורפים בסיר את החלמונים עם הסוכר ומחית הוניל עד להסמכה 
2. שמים בסיר אחר חלב ושמנת ומביאים לרתיחה 
3. יוצקים בהדרגה תוך כדי בחישה את תערובת החלב והשמנת לתוך תערובת החלמונים 
4. מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה רציפה עד שהקרם מסמיך, חשוב להקפיד לבחוש כל הזמן 
5. מסננים את הקרם , מוסיפים את השוקולד הלבן ,מערבבים ומצננים .
6. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב .

לסלט תותים – 

150 גר תותים ( סלסלת תותים) 
1 כף סוכר
2 כפות ליקר קסיס 
גרידת לימון

אופן ההכנה :

לחתוך את התותים לרבעים, להוסיף את יתר החומרים ולערבב.

לרוטב תותים:

150 גר' תותים
2 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
עלי נענע יפים לקישוט

אופן ההכנה:

מרסקים בבלנדר מוט את כל המצרכים לרוטב מלבד עלי הנענע.

להרכבת המנה : 

1. לשים פרוסה של עוגה בתחתית גביעים אישיים.
2. מעל העוגה לשים רוטב תותים.
3. מעל רוטב התותים מזלפים את קרם הוניל והשוקולד הלבן
4. לסדר מעל את סלט התותים
5. לזלוף מעל עוד מקרם הוניל והשוקולד הלבן
6. לקשט בעלי נענע



תגובות (0)
גלידת בננה

גלידת בננה

 

שימוש במעבד מזון מג'ימיקס בלהב המתכת ובמכונת הגלידה  המתחברת למיקסר קיצ'נאייד

 

מצרכים

3 בננות בשלות

2 כוסות חלב דל שומן

1/2 כוס סוכר (או 8 עד 10 שקיות ממתקי מלאכותי)

2 כפיות תמצית וניל

קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה
  2. מקררים את התערובת במקרר למשך 12 שעות
  3. מעבירים את התערובת הקרה לקערת הגלידה ומערבלים במיקסר למשך 20 דק'.

 

תגובות (0)
גלידת וניל

גלידת וניל לשימוש במכונת גלידה של קיצנאייד

 

חומרים

4 חלמונים

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

גרגירים ממקל וניל שלם.

 

אביזרים

מיקסר קיצנאייד (וו הקצפה), מרית גורד, קלחת ,מטרפה, מכונת גלידה, קערת איחסון, כוסות מידה, כף גלידה עם מנוף.

 

אופן ההכנה

1. להקציף בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר.

2. לחמם בסיר את החלב השמנת הסוכר ומקל הווניל, לבחוש בעזרת מטרפה תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה. לצנן במעט.

3. לעשות השוואת טמפרטורות כלומר לשפוך 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל במהירות נמוכה במיקסר.ואח"כ ולשפוך הכל חזרה לסיר.

4. לחמם עד להסמכה קלה של התערובת אבל לדאוג  לא להגיע לרתיחה.

5. להעביר את התערובת לכלי איחסון ולקרר במקרר רצוי לכמה שעות , חשוב שהתערובת תהיה קרה מאד.

6. את קערת הגלידה יש להקפיא בטרם השימוש כ 24 שעות , מחברים את הקערה למיקסר ואת המערבל המיוחד, מוזגים את תערובת הקרה לקערה הקפואה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה מס' 1 במשך 20 דק'.

כשמתקבלת תערובת אוורירית במרקם של גלידה מכניסים להשלמת ההקפאה לשעה נוספת לפחות.

7. לפני ההגשה מוציאים ומגישים בעזרת כף גלידה.

 

 

 

 

 

 

תגובות (0)