חיפוש
Filters

RSS

ההודעות בלוג '2018' יולי '

טיאן ירקות

מנה יפיפיה מהקלאסיקה של המטבח הצרפתי עם טעם ישראלי

מצרכים:

¼ כוס שמן זית  

3 בצלים סגולים

3 שיני שום כתושות

4-5 עגבניות תמר בשרניות

4-5 קישואי זוקיני

½ כוס עלי בזילקום

2 כפות עלי טימין

מלח גס ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. לפרוס דק את הבצל בעזרת מעבד המזון בדסקית הפריסה הדקה (S2ׂׂ)

2. לשים במחבת 2 כפות שמן זית ולטגן עד להזהבה את הבצל יחד עם השום

3. לפרוס את הזוקיני והעגבניות בדסקית הפריסה העבה של מעבד המזון (S6) 

4. בתבנית חרס יפה להגשה ,  לסדר את הבצל בתחתית הכלי ולפזר מעל עלי טימין

5. לסדר כמניפה בצורה שהירקות יעמדו לסירוגין -זוקיני ועגבניה. לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים .

6. בקערה קטנה לערבב שמן זית , אורגנו יבש ולהבריש את הירקות ,לפזר מלח גס ופלפל ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות 

תגובות (0)
גלידת קוקוס

גלידת קוקוס (פרווה)

4 חלמונים

2 כוסות חלב קוקוס

½ כוס סוכר

½ כוס פתיתי קוקוס קלויים

1 כפית תמצית וניל

 *יש להקפיא את קערת הגלידה 24 שעות לפני השימוש*

אופן ההכנה:

  1. להקציף בקערת המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר
  2. לחמם בסיר את החלב, חלב הקוקוס והסוכר, לבחוש תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה. להסיר מהאש.
  3. לעשות השוואת טמפרטורות, כלומר לשפוך 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל ואח"כ ולשפוך הכול חזרה לסיר
  4. לחמם עד להסמכה קלה של הבלילה כך שהיא מצפה את גב הכף, לשים לב שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
  5. מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט, רצוי ללילה במקרר.
  6. מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, מכניסים את תערובת הקוקוס הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דק'. כאשר מתקבל מרקם אוורירי, מוסיפים את הקוקוס הקלוי תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות. מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.

 

תגובות (0)