חיפוש
Filters

RSS

מתכונים

גלילות פילו במילוי ים תיכוני

גלילות פילו במילוי ים-תיכוני

 

למילוי:

1 חציל חתוך לקוביות

200 גר' גבינת פטה / עיזים

100 גר' זיתי קלמנטה מגולענים

צרור עלי בזיליקום

2 כפות עגבניות מיובשות

4 פלפלים קלויים

 

לגלילות:

1 חב' דפי פילו

שמן זית למריחה

 

אופן הכנת המנה:

  1. חותכים את החציל לקוביות בגודל אחיד, מזליפים שמן זית, ממליחים במלח גס ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד להשחמה, בחום של 180 מעלות.

מוציאים ומצננים.

  1. מכניסים את הפלפלים לתנור ואופים בחום בינוני עד להשחמה מכל הצדדים, מוציאים מהתנור, שמים בקערה ומכסים בניילון (האדים המצטברים עוזרים לקילוף מהיר וקל). מקלפים את הפלפלים, מצננים ומסננים אותם מהנוזלים.
  2. מערבבים בקערה קטנה את שאר חומרי המלית עם קוביות החצילים והפלפלים הקלויים, ומניחים בצד.
  3. חותכים את עלי הפילו לקוביות של 15X15 ס"מ. לוקחים ריבוע אחד ומורחים בשמן זית. מעליו מניחים ריבוע שני וחוזרים על ההברשה.
  4. בתחתית כל ריבוע מניחים את חומרי המלית ומגלגלים לסיגר דק.
  5. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, משמנים מלמעלה את אצבעות הפילו ואופים כ-12 דק' בחום בינוני של 180 מעלות.
תגובות (0)
גלילות פילו במלית תפוחים וחבושים

גלילות פילו במלית תפוחים , אגסים, חבושים וצימוקים עם גלידת וניל ודבש

מצרכים למילוי:

3 תפוחי עץ גרנד סמיט

2 אגסים

2 חבושים

100 גר' צימוקים לבנים

80 גר' חמאה

3/4 כוס סוכר

1/ כף מיץ לימון

1/4 כוס ברנדי

1 כפית קינמון

1 חב' דפי פילו

חמאה מומסת או שמן זית למריחה

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את התפוחים, האגסים והחבושים ומוציאים את הליבה. חותכים לקוביות קטנות ואחידות.
  2. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון בוחשים.
  3. מסננים את הפירות מהנוזלים ומוסיפים אותם אל המחבת, מוסיפים את הברנדי והקינמון ומטגנים כ-10 דק'. מורידים מהאש ומסננים שוב את הפירות. שומרים את הנוזלים אשר ישמשו כרוטב להגשה.
  4. לאחר סינון מוחלט וצינון של הפירות, יש לחתוך את דפי הפילו לארבעה ריבועים כל אחד ולמשוח בשמן זית.
  5. במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מהמילוי ומגלגלים לסיגר דק.
  6. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה, משמנים מלמעלה את אצבעות הפילו ואופים 12 דק' בחום בינוני של 180 מעלות.

מצרכים לגלידה:
4 חלמונים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1/4 כוס דבש 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערית המיקסר עם וו ההקצפה 4 חלמונים לקצף בהיר.
  2. במקביל מחממים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, הוניל והקינמון, בוחשים תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה.
  3. מצננים מעט ועושים השוואת טמפרטורות, כלומר שופכים 1/3 מכמות הנוזלים לתפיחת הביצים לערבוב קל ואח"כ ושופכים הכול חזרה לסיר. מחממים עד להסמכה קלה של התערובת, לא להגיע לרתיחה!. מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
  4. מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, מוזגים את תערובת הוניל הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ-20 דק' עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את הדבש ומערבבים עוד כדקה.
  5. מכניסים את קערת הגלידה שוב למקפיא עד להגשה.

 

·         מגישים את אצבעות הפילו לצד גלידת הוניל ומוזגים מעל כף מהרוטב ששמרנו בצד.

תגובות (0)
גראטן בטטות

גראטן בטטות

 

מצרכים:

5 בטטות מקולפות

לרביכה:

1 שמנת לבישול 15%

1 כוס חלב

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

1/4 כפית אגוז מוסקט

עלי מרווה קצוצים דק

לציפוי:

150 גר קשקבל

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס פירורי פנקו

  

אופן ההכנה

1)      במעבד מזון בקערת המידי מניחים את דסקית הפריסה הדקה (S2) ופורסים את הבטטות דק  

2)      שמים בסיר את כל חומרי הרביכה ומביאים לסף רתיחה .

3)      משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומסדרים את פרוסות הבטטה וביניהם 
    חלק מגבינת הקשקבל ומעט מלח ופלפל, ויוצקים את יתרת הרביכה מעל.

4)      מפזרים את פירורי הפנקו  כציפוי ואת קוביות החמאה .

5)      מכסים בניר אלומיניום ואופים עד להתרככות בחום 180 מעלות במשך כ 40 דקות .

6)     מסירים את הכיסוי ואופים עוד עשר דקות להשחמה.



הערה-  ניתן במקום בטטה לשים תפוחי אדמה או בנוסף ירקות שורש אחרים כגון - שורש סלרי, סלק טרי או ארטישוק ירושלמי .
אם רוצים לעשות את המתכון כפרווה - ניתן להמיר את השמנת והחלב ב 2 פחיות חלבאו קרם קוקוס או 2 שמנת סויה של חב' אלפרו 5% שומן.  בגרסת הפרווה לא מוסיפים גבינה בין השכבות ולא מפזרים חמאה אלא שמן זית .




תגובות (0)
גראטן כרובית וברוקולי

גראטן כרובית וברוקולי

 

מצרכים:

  2 ליטר מים

  1 כפית מלח

  1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים

  1 ק"ג ברוקולי מפורק לפרחים  

  1 מיכל שמנת מתוקה 

  1/4 כפית אגוז מוסקט

  3 שיני שום כתושות

  1 כוס פירורי לחם

  100 גר' חמאה

  100 גר' פרמזן

  מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח, מבשלים את פרחי הכרובית והברוקולי 3 דק' ומעבירים למסננת, שוטפים במי ברז קרים ומסדרים בתבנית משומנת.
  2. מחממים בקלחת את השמנת והתבלינים ומביאים לסף רתיחה. שופכים מעל הירקות בתבנית.
  3. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את פירורי הלחם, מטגנים תוך כדי ערבוב שתי דקות עד שהם מזהיבים, מפזרים את פירורי הלחם והפרמזן המגורד על פני הירקות ואופים 30 דק' עד לריכוך והזהבה.

 

תגובות (0)
גרניטה נענע

גרינטה נענע

 

מצרכים

חצי כוס ערק או אוזו

חצי כוס רוזה ליקר שקדים

מיץ לימון מלימון טרי

חופן עלי נענע

כוס קוביות קרח

 

אופן ההכנה

שמים את כל החומרים בכד הבלנדר, מרסקים הכל עד לריסוק דק כמו של ברד. מוזגים לכוסות ומגישים מיד.

*
מומלץ תחילה לכתוש בבלנדר את קוביות הקרח ואז להוסיף את הנוזלים

תגובות (0)
גרניטה נענע

גרניטה נענע 

מצרכים:

קוביות קרח

מיץ לימון דיאט

עלי נענע

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

לכתוש הכול במעבד מזון, בלהב המתכת, עד שנהיית תערובת קרח חלקה

למגוז לכוסות זכוכית גבוהות ולהגיש

 

 

תגובות (0)
גרניטה נענע

גרניטה לימונענע

 

מצרכים:

קוביות קרח

מיץ לימון דיאט

עלי נענע

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

לכתוש הכול במעבד מזון עד שנהיית תערובת קרח חלקה

למגוז לכוסות זכוכית גבוהות ולהגיש

 

הערה- שימוש במעבד מזון מג'ימיקס, בלהב המתכת

 

תגובות (0)
דקירי מלון ונענע

דקירי מלון ונענע

 

מצרכים:

½ כוס רום

1 מלון חתוך לקוביות

2 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון

1/2 כוס מים

קרח

עלי נענע (בלי הגבעול)

  

אופן ההכנה:

  1. כותשים במעבד מזון את קוביות הקרח בעזרת להב הפלדה.
  2. מוסיפים את המלון והנענע וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים את הרום, הסוכר, המים ומיץ הלימון ומערבלים עד לקבלת משקה חלק ואחיד.
תגובות (0)
החומוס של צחי

החומוס של צחי

מצרכים:
1 ק"ג  גרגרי חומוס יבש
2 בצלים קלופים
0.5 ק"ג  טחינה גולמית
0.5 כפית כמון
1 כפית מלח
5 שיני שום קלופות
0.25 כוס מיץ לימון טרי

אופן הכנה:
1. משרים את גרגרי החומוס לילה שלם במים פושרים
2. מבשלים את גרגרי החומוס המושרים יחד עם הבצלים השלמים כ-4 שעות על אש נמוכה
3. בקערה הגדולה של מעבד המזון עם להב המתכת, מכניסים את החומוס המסונן בתוספת הבצלים.
4. מוסיפים את הטחינה ו-2 כוסות מים מבישול החומוס
5. מפעילים את מעבד המזון למשך 2-3 דק' ומוסיפים את התבלינים תוך כדי הפעולה.

* במידה ורוצים חומוס נוזלי יותר מוסיפים עוד מים, לקבלת חומוס במרקם יציב יותר ניתן להוסיף עוד טחינה גולמית.
* על מנת לקבל מרקם גרגירי, משאירים כוס גרגרי חומוס מבושלים בצד ומוסיפים אותם לקראת סוף הטחינה.
* ניתן להחליף את גרגרי החומוס היבשים בחומוס מקופסאת שימורים.                  

המתכון באדיבות השף צחי עובדיה.

תגובות (0)
וופל בלגי

וופל בלגי עם בננות מקורמלות ברוטב שוקולד חם

 

מצרכים להכנת הוופל :

¼ 1 כוס חלב

¾ כוס שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

250 גר' קמח

70 גר' סוכר

1 כפית שמרים יבשים

4 ביצים מופרדות

150 גר' חמאה מומסת לא חמה

¼ כפית מלח

 

אופן ההכנה :

בסיר קטן שמים חלב, שמנת ווניל ומחממים עד לנקודת הרתיחה. מסירים מהאש.

  1. מערבלים במיקסר במהירות נמוכה קמח, שמרים ו- 50 גר' מהסוכר.
  2. מוסיפים חלמונים ומערבלים , מוסיפים את החלב הפושר והחמאה המומסת, ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.
  3. מתפיחים כשעה.
  4. מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב, מוסיפים את יתרת הסוכר.
  5. מקפלים ידנית את הקצף לתערובת שתפחה.
  6. מחממים ומשמנים את מכשיר הוופל, יוצקים כף ומכינים כך את כל הבלילה.

 

לבננות מקורמלות :

6 בננות בשלות

6 כפות סוכר חום

50 גר' חמאה

5 כפות ברנדי

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה :

  1. לפזר חצי כף סוכר חום על כל חצי בננה חתוכה
  2. מחממים מחבת כבדה וממיסים את החמאה, מניחים את חצאי הבננה עם הצד החתוך והמסוכר כלפי מטה וצורבים את הבננות עד להשחמה.
  3. מוסיפים את הברנדי ותמצית הוניל , ממשיכים לאדות עד שלא ישארו נוזלים במחבת.

 

לרוטב שוקולד חם :

250 גר' שוקולד מריר

250 גר' שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

מחממים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה, יוצקים את השמנת החמה מעל השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

 

          להגשה: מניחים וופל בלגי בצלחת, מעליו מניחים בננות מקורמלות ועליהן בוזקים מהשוקולד החם.

תגובות (0)