חיפוש
Filters

RSS

מתכונים

וופל בלגי הגרסה המלוחה

ופל בלגי עם פסטו ברוטב פטריות, בצל ושמנת

 

מצרכים:

לופל:

1/4 2 כוסות קמח

1 כף אבקת אפייה

2 כפות פסטו

קורט מלח

2 כפות עלי טימין

1/2 כוס שמן זית

2 ביצים

2 כוסות חלב

 

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והטימין.
2. תוך כדי ערבול, מוסיפים את השמן, הפרמז'ן, הביצים והפסטו.
3. בהדרגה, מוזגים את החלב עד לקבלת תערובת חלקה מגושים.
4. מחממים את מכשיר הוופל מראש, משמנים את התבניות ויוצקים מהתערובת למכשיר.

 

לרוטב:

20 גר' חמאה

כף שמן זית

1 בצל קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות דק

500 גר' פטריות שמפיניון

250 גר' פטריות פורטבלו

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת מרק פטריות

2 כפות פסטו (לא חובה)

מלח, פלפל

פרמזן לקישוט

 

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת מעט שמן זית וחמאה.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לאדות.
3. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה, את כף אבקת  המרק, מלח ופלפל, מוסיפים את הפסטו וממשיכים לבשל עד להסמכת השמנת.

 

  • בצלחת הגשה מניחים וופל, מוזגים מעל מהרוטב ומקשטים בפרמז'ן.
תגובות (0)
וופל בלגי שוקולד

מצרכים:

¼ 1 כוס חלב

¾ כוס שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

250 גר' קמח

70 גר' סוכר

1 כפית שמרים יבשים

4 ביצים מופרדות

150 גר' חמאה מומסת לא חמה

¼ כפית מלח

1 כף קקאו

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן שמים חלב, שמנת ווניל ומחממים עד לנקודת הרתיחה. מסירים מהאש

2. שמים בקערת המיקסר את הקמח, הקקאו, השמרים ו- 50 גר' מהסוכר

3. מערבלים במהירות נמוכה,  מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל במשך 2 דק'

4. מוסיפים את תערובת החלב הפושרת והחמאה המומסת, ממשיכים לערבל רק עד לקבלת עיסה אחידה

5. מניחים להתפחה כשעה

6. מקציפים את החלבונים בקערה נקייה ויבשה, לקצף רך ויציב אך לא נוקשה, מוסיפים תוך כדי הקצפה את יתרת הסוכר

7. מערבבים בעזרת מרית, שליש מהקצף  לתוך תערובת הקמח התפוחה. מקפלים את יתרת הקצף פנימה עד שמתקבלת  תערובת אחידה

8. מחממים ומשמנים את מכשיר הוופל, יוצקים כף ומכינים כך את כל הבלילה

תגובות (0)
זר לחמניות בצל

זר לחמניות במלית בצל

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרים

2.5 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן

למלית בצל:

1/4 כוס שמן

3 בצלים פרוסים דק

לציפוי:

ביצה טרופה עם 2 כפות חלב

שומשום, קצח ופרג

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה (מספר 1).
  2. מוסיפים מים ושמן ומעבדים. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים מלח וממשיכים לעבד את הבצק למשך 6-8 דק' נוספות במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה, נראה מבריק ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת. משמנים עם הידיים את פני הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כחצי שעה.
  4. כאשר הבצק בהתפחה מכינים את המלית. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה שחומה. מצננים ומסננים את כל הנוזלים.
  5. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-20 עד 22 כדורים קטנים ושווים בגודלם. על משטח מקומח מעבדים כל כדור לצורה עגולה וחלקה. שמים את הכדורים בתבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון במרווחים גדולים זה מזה.
  6. משטחים מעט את הבצק בעזרת כף היד ויוצרים גומה במרכז כל כדור, ממלאים במלית הבצל וסוגרים חזרה לכדור מושלם.
  7. מורחים על הלחמנייה ביצה טרופה עם מעט חלב, מפזרים מעל שומשום ופרג או שומשום וקצח. משאירים להתפחה נוספת של כ-15 דק'.
  8. אופים במשך 20 דק' בחום של 180 מעלות עד שהלחמניות זהובות גם בתחתית והן קלות ורכות למגע.
תגובות (0)
חומוס ביתי

חומוס ביתי

 

מצרכים:

2 כוסות חומוס מושרים למשך הלילה או לחילופין 2 כוסות חומוס סנפרוסט

2 שיני שום כתושות

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

4\3 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מים

1/2 כפית כמון

מלח,פלפל

 

אופן הכנה:

  1. מבשלים את החומוס ב2 כוסות מי ברז, מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשלוש שעות ומסננים. אם משתמשים בחומוס סנפרוסט מבשלים חצי שעה להתרככות מוחלטת.
  2. מרסקים את שיני השום במעבד המזון עם להב המתכת , מוסיפים את החומוס, הטחינה, המים ומיץ הלימון.
  3. מתבלים במלח ופלפל וכמון  ומערבבים היטב עד שמתקבלת משחה חלקה
תגובות (0)
חלה מתוקה

חלה מתוקה

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

8 כפות סוכר

2 וחצי כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן קנולה

1 כף מלח

1 כוס אוכמניות מיובשות

 

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום או פניני סוכר

 

לזיגוג:

3/4 כוס מים

5 כפות סוכר

 

אופן ההכנה :

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים במהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דק' לקבלת בצק רך גמיש ומבריק. מוסיפים את האוכמניות המיובשות ומערבבים עוד כדקה.
  4. מורחים במעט שמן את הבצק והקערה, מניחים ומכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מספר דקות באופן ידני, חותכים את הבצק ל-3 חלקים, מכל חלק יוצרים גלילה,  קולעים משלושת הגלילים צמת חלה.
  6. מניחים את החלה בתבנית, מורחים עליה  ביצה טרופה ומפזרים שומשום או פניני סוכר.
  7. מניחים לתפיחה נוספת עוד כרבע שעה, אופים במשך חצי שעה עד שמתקבל גוון חום.  מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
  8. מברישים את החלה בזיגוג הסוכר.

 

תגובות (0)
חלת שוקולד מתוקה

חלת שוקולד מתוקה

מצרכים:

1/2 ק"ג קמח

25 גר' שמרים טריים

5 כפות סוכר

1 כוס מים פושרים (+2 כפות מים)

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כף מלח

1 כף קקאו

1/2 כפית קינמון

50 גר' שוקולד צ'יפס

 

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

לזיגוג-

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

 

אופן ההכנה :

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, הקקאו והקינמון ומערבבים.
  2. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים במהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דקות לקבלת בצק רך, גמיש ומבריק.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עוד כדקה.
  5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח מקומח, לשים ידנית. יוצרים כדור עגול וחלק ומניחים בתוך קערה משומנת
  6. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האויר מהבצק וחותכים ל-3 חלקים. מכל חלק יוצרים גליל. קולעים משלושת הגלילים צמת חלה.
  8. מניחים את החלה בתבנית, מורחים עליה  ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  9. מניחים לתפיחה נוספת עוד כרבע שעה, אופים במשך חצי שעה עד שמתקבל גוון חום.  מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
  10. מברישים את החלה בזיגוג הסוכר

 

 

תגובות (0)
חלת תמרים וסילאן

חלת תמרים וסילאן

מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות סילאן
1/2 כפית קינמון
200 גר' ממרח תמרים
2 כוסות מים פושרים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
כ-10 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות
100 גר' אגוזי מלך קצוצים

לציפוי:
1 ביצה
שקדים מולבנים פרוסים או סוכר גבישי

לזיגוג:
מי סוכר (1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים)

אופן ההכנה:

1.       שמים בקערה של המיקסר קמח, סוכר, שמרים וקינמון ומערבבים עד לפיזור אחיד של החומרים היבשים.

2.       מוסיפים את הביצה, הסילאן, וממרח התמרים. ממשיכים לערבב ומוסיפים את השמן, המים והמלח.

3.       מוסיפים את קוביות התמרים והאגוזים, לשים כדקה עד שהם מתפזרים בבצק.

4.       מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד להתפחה של 45 דקות.

5.       קולעים לחלה ומברישים בביצה. מפזרים שקדים או סוכר גבישי.

6.       אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-40 דקות. בינתיים מצמצמים את הסוכר והמים עד ליצירת סירופ סמיך.

7.       מוציאים את החלה מהתנור ומברישים במי סוכר לקבלת ברק.

 

 

תגובות (0)
טארט טאטן סלק

טארט טאטן סלק
מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

המצרכים:

350 גר' בצק עלים (חצי חבילה) מרודד
4-5 סלקים קטנים בגודל אחיד 
מלח גס

לקרמל בלסמי :

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס חומץ בלסמי
2-3 כפות עלי טימין
להגשה: גבינת פרומעז

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הסלקים, קוטמים את השורש, מייבשים ועוטפים בנייר אלומיניום. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ועליו שכבה אחידה של מלח גם.
2. אופים בחום 170 מעלות 45 – 35 דקות עד לריכוך הסלקים. (זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הסלקים).
3. מכינים קרמל בלסמי: שמים במחבת את הסוכר והמים וממיסים את הסוכר תוך כדי ערבוב. כשהסוכר נמס מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע ומתקבל סירופ סמיך. מוסיפים מלח ופלפל ומכבים את האש.
4. חותכים את הסלקים לקוביות גדולות, טובלים אותם בקרמל הבלסמי, מוציאים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעלים את הסירופ שנשאר.
5. חותכים בצק עלים לעיגול בקוטר התבנית ומכסים את הסלקים בשכבת בצק העלים. נועצים מזלג בבצק ליציאת האדים ואופים כ- 30 דקות בחום 200 מעלות עד להזהבת הבצק ואפייתו .
6. מוציאים את המאפה מהתנור, נותנים לו להתקרר 10 דקות והופכים על צלחת הגשה חסינת חום. מסירים את נייר האפייה.
7. לפני ההגשה: פורסים את גליל הפרומעז לעיגולים דקיקים, מניחים מעל המאפה, מכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 3 דקות עד להשחמת הגבינה. מוציאים ומגישים.

תגובות (0)
טארט טאטן סלק

טארט טאטן סלק

מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

המצרכים:

350 גר' בצק עלים (חצי חבילה) מרודד
4-5 סלקים קטנים בגודל אחיד
מלח גס

לקרמל בלסמי :

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס חומץ בלסמי
2-3 כפות עלי טימין

להגשה: גבינת פרומעז

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הסלקים, קוטמים את השורש, מייבשים ועוטפים בנייר אלומיניום. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ועליו שכבה אחידה של מלח גם.
  2. אופים בחום 170 מעלות 45 – 35 דקות עד לריכוך הסלקים. (זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הסלקים).
  3. מכינים קרמל בלסמי: שמים במחבת את הסוכר והמים וממיסים את הסוכר תוך כדי ערבוב. כשהסוכר נמס מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע ומתקבל סירופ סמיך. מוסיפים מלח ופלפל ומכבים את האש.
  4. חותכים את הסלקים לקוביות גדולות, טובלים אותם בקרמל הבלסמי, מוציאים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעלים את הסירופ שנשאר.
  5. חותכים בצק עלים לעיגול בקוטר התבנית ומכסים את הסלקים בשכבת בצק העלים. נועצים מזלג בבצק ליציאת האדים ואופים כ- 30 דקות בחום 200 מעלות עד להזהבת הבצק ואפייתו .
  6. מוציאים את המאפה מהתנור, נותנים לו להתקרר 10 דקות והופכים על צלחת הגשה חסינת חום. מסירים את נייר האפייה.
  7. לפני ההגשה: פורסים את גליל הפרומעז לעיגולים דקיקים, מניחים מעל המאפה, מכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 3 דקות עד להשחמת הגבינה. מוציאים ומגישים.
תגובות (0)
טארט תפוזים

טארט תפוזים

 

מצרכים לבצק:
125 גר' חמאה
210 גר' קמח לבן
85 גר' אבקת סוכר
25 גר' שקדים טחונים דק לאבקה
5 גר' מלח
1 ביצה
זסט של תפוז שלם

מצרכים לקרם תפוזים:

350 גר' חלב
150 גר' סוכר
גרגירי וניל
גרד מ-2 תפוזים
4 חלמונים
30 גר' קורנפלור
35 גר' חמאה רכה


מצרכים למרמלדה תפוזים:

4 תפוזים
400 גר' סוכר
150 מיץ תפוזים

להרכבה:

אבקת סוכר
נפאז'




אופן ההכנה הבצק:

  1. בצק פריך – מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את גוש הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.

 

קרם תפוזים:

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב ,סוכר, גרגירי וניל וגרד תפוזים
  2. מקציפים חלמונים וקורנפלור בקערה.
  3. כשהחלב רותח עושים השוואת טמפ', יוצקים מעט מהחלב לחלמונים , אחכ' מעבירים הכול לחלב, מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכת התערובת מוסיפים 35 גר' חמאה רכה ומערבבים, מעבירים לגסטרונום מכסים בניילון נצמד ומקררים.

אופן הכנת המרמלדה:

  1. קוטמים את הקצוות של התפוזים ויוצרים חריצים בעזרת סכין קטנה לרוחב התפוזים.
  2. מרתיחים את התפוזים 3 פעמים ומסננים כל פעם את המים ומרתיחים שוב כדי שכל המרירות של התפוזים תצא.
  3. כשהתפוזים חמים מעבירים אותם למעבד מזון  ומרסקים עד לקבלת מחית לא גמרי חלקה אלא עם מעט חתיכות פרי, מוסיפים סוכר ומיץ תפוזים, מעבדים במשך כמה שניות ומחזירים לסיר.
  4. מביאים לרתיחה על גבי אש קטנה ומבשלים במשך 5 דק' נוספות תוך ערבוב רצוף על מנת שהקונפיטורה לא תישרף מעבירים לכלי ומכסים בנילון נצמד.
  5. מחממים תנור ל 150 מעלות
  6. ממלאים טאטלטים אפויים בקרם פטיסייר בעזרת שק זילוף  או כפית כמעט עד לקצה גובה התבנית ואופים במשך 20 – 15 דק' . מוציאים ומצננים במשך חצי שעה עד שעה במהלך האפייה הקרם יתנפח מעט וישקע.
  7. מפזרים אבקת סוכר על הטארטלטים בעיקר על דפנות הבצק וממלאים בשקע שנוצר מרמלדת תפוז 1-2 כפות  בכל טארטלט.
  8. אם רוצים מוסיפים פרוסות תפוז מקורמל ונפאז. מערבבים מעט נפאז קנוי עם מעט קונפיטורת התפוזים ומושחים על גבי הבצק בעזרת מברשת.
תגובות (0)